Lepoglava - grad čipke i bogate kulturne povijesti ...

VINSKE CESTE

Baranja: Sklad Sunca, čovjeka i vina
U bogatstvu i sortnim osobitostima vina baranjskog podneblja uživamo još od vremena kada su rimske legije ovdje sadile prve vinograde prema željama tadašnjih careva. Njihova su znanja kroz stoljeća čuvana, obnavljana i usavršavana. A i danas je moguće čuti legende o vinu.

N.P. Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera je šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a spojena su kaskadama i slapovima. Sedrene barijere u vrtačama i depresijama između okolnih planina, oblikovani od pleistocena do danas i jedna su od temeljnih osobitosti Parka.
UNESCO je Plitvice 1979. proglasio svjetskom prirodnom baštinom.

Plitvička jezera

Bosanska avantura

Nedirnuta priroda i brdovita divljina koja karakterizira centralne Dinarske Alpe raj je za ljubitelje prirode i avanture. Raznolikost oba pejzaža kreirali su zadivljujući primjerak prirodnih čuda. Hiking i šetnja kroz brdovite predjele gdje se još uvijek živi tradicionalnim načinom života su nezaboravna iskustva. Rafting i kajakaštvo na nekim od najizazovnijih rijeka u Evropi je naš specijalitet – i zabava je garantirana.
Rijeke za ribolov svjetske klase i stanište je za bogatu populaciju medvjeda, vukova, divokoza, orlova i srna pogodnih za promatranje privući će vas da posjetite Bosnu. Od brdskog biciklizma do paraglidinga, bogatstvo zadivljujućih prizora i očaravajućih područja koje je istražila tek nekolicina. Uživajte u harmoniji i uzbuđenju koje donosi nedirnuta priroda.

Zemlja u obliku srca

Državna Ergela Lipik

Ergelu je osnovao 1843. grof Izidor pl. Janković izgradivši štale za konje. Od tog trena počinje priča koja povezuje konje i Lipik. Ergela svojom ponudom objedinjuje kulturno-povijesni, ruralni i tradicijski doživljaj zapadne Slavonije, i pruža posjetiteljima užitak druženja s konjima, vožnje fijakerom kroz grad Lipik te rekreativno jahanje očuvanom prirodom.
kontakt
o nama
Zadovoljstvo pomaže podići samopouzdanje, stoga udovoljite sebi. Njegujte svoje tijelo, vanjsku i unutarnju ljepotu. Uz sjajan izbor opuštajućih tretmana i potpuno opremljenih wellness centara to više nije nemoguće, priuštite si odmor kakav ste željeli

ZAGORJE čudesne moći termalnih voda

Doživite bajku u Zagorju, kraj čudesne prirode zelenila i čistih voda. Postoji stotinu mjesta za vrhunski užitak duše i tijela te raspojasale mašta. Zagorje je u stvarnosti, baš kao i svaka bajka sva u superlativima. Upravo je ovdje najviše termalnih izvora koji pretočeni u mondena kupališta s vrhunskim hotelima i gastronomskom ponudom Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom.

Ljekovita moć termalnih voda i ljekovita blata bogata mineralima nude učinkovit terapijski efekt koje su još obilato koristili i Rimljani. Današnji moderni čovjek povrh svega može opuštanje, njegu tijela i ljepotu potražiti u najvećim hrvatskim wellness centrima upravo u zagorskim termalnim kupalištima.

Terme Jezerčica • Stubičke toplice • Krapinske toplice • Terme Tuhelj• hotel Villa Magdalena • Sutinske toplice